Prvi začetki kinologije v Zagorju oz. v zagorski občini segajo skoraj 40 let nazaj, ko so prvi zagorski kinologi sodelovali v vrstah trboveljskega kinološkega kluba. Že v letu 1973 smo Zagorjani precej okrepili kinološko organizacijo v Trbovljah in prevladali v tečaju vzgoje sezone 1973/74. Zagorski del članstva trboveljskega kluba po s pogoji ni bil najbolj zadovoljen. Tako se je med nami kmalu porodila ideja o ustanovitvi lastnega kluba v Zagorju.

Ustanovni občni zbor je bil v mesecu maju 1976 (7.5.1976), vendar pa je za ustanovitev društva ključnega pomena leto 1975, ko se je izoblikovala zavest o pomenu kinologije in obstoju lastnega društva v Zagorju. Zemeljski plaz v februarju 1987, ki je pod seboj pokopal kar nekaj hiš, je v enem samem dnevu izničil tudi večletno delo pristašev kinologije. Ostali smo brez svojega poslopja in brez poligona. Vse je bilo potrebno začeti znova.

Kinološko društvo Zagorje je danes sodobno društvo, ki šteje približno 100 članov. V svojih vrstah združuje tako starejše kinologe z bogatimi izkušnjami in spoštovanja vrednim požrtvovalnim delom, kot tudi vse večje število mlajših članov. Število novih, predvsem mlajših članov se vsako leto povečuje.

 

Urnik-koledar

Donacije

Naključna slika

Kdo je z nami

We have 5 guests and no members online