Izpostavljeno Splošno 

Danes je mednarodni dan mladičev

23. marec je mednarodni dan pasjih mladičev.

Mednarodni dan pasjih mladičev proslavlja male puhaste kepice, ki so igrive, ščipajo in bevskajo in so neustavljivo luštne in si želijo ljubezni, kot vsi psi, tudi odrasli in starejši.

Ni važna pasma ali spol, vsak mladiček nam popestri še tako siv dan. Prišli se bodo stisnit, zraven ušpičili kakšno navihano neumnost (recimo bodo lulali vsepovsod, kjer nebi smeli), ampak to so vendar mladički.

Zgodovina mednarodnega dneva pasjih mladičev

Ali veš kaj je magično in fantastično? Mladički! Prinesejo nam ljubezen brez meja, in so popolnoma odločeni, da postanejo naši najboljši prijatelji. Ko prideš domov iz službe ali šole, jim je pomembno samo to – da si doma. In kaj je najbolj super pri ljubezni do mladičkov – razširjena je med vse kulture, nacionalnosti in nas vse med sabo povezuje!
Mednarodni dan pasjih mladičev je bil določen, da ozavesti vse ljudi širom sveta o nezakoniti vzreji psov in kako se lotiti posvojitve psa. Nezakonita vzreja je najbolj nehuman način vzreje, saj se samice izkorišča, da imajo velikokrat mladiče, vse dokler jih ne morejo več spočeti ali umrejo pri kotitvi. Pravzaprav vse skupaj deluje kot nekakšna tovarna, kjer denar prihaja noter, mladiči pa ven. Psi ki pridejo iz teh “tovarn” končajo ali kot družinski psi ali pa kot divji, ki so nepregledani (nečipirani) in niso kastrirani oziroma sterilizirani, kar povzroči nenadzorovano reprodukcijo teh psov, ki so po navadi bolani, zaradi svoje genske zasnove in načina kako so bili vzrejeni.

Kako proslaviti mednarodni dan mladičev?

Najboljši način, kako proslaviti ta dan je tako, da preživiš dan v družbi teh malih kepic veselja in ljubezni. Če imaš rad pse, imaš prostor in čas, potem odidi do bližnjega zavetišča in si izberi mladička, ki mu boš tudi ti polepšal življenje, saj ga bo on tebi sigurno. Psi iz zavetišča so psi, ki potrebujejo in si želijo ljubezni še toliko bolj, saj so bili nekoč že zavrženi in izdani. S tem bomo skupaj odvzeli moč “tovarnam mladičev”, saj jih ne bomo financirali za njihovo podlo delo, ampak bomo naredili nekaj dobrega za eno pasjo dušo. Na današnji dan si vzemi čas in razširi zavest o trpljenju mladičev in o ljubezni, ki jo lahko dajo svojemu najboljšemu prijatelju.

 

In če si se ob tem članku resnično zamislil, da bi imel psa (če ga še nimaš) pa si hitro preberi nekaj naših nasvetov, ki so ti jih pripravili na naši spletni strani. :Klik:  

Vir: www.daysoftheyear.com

Podobni prispevki