Dogodki Izpostavljeno Sekcija za agility 

1. agility tekma za DP 2018 – finalno poročilo

Na sončno soboto, dne 21.4.2018, je v našem društvu potekala 1. agility tekma za državni pokal 2018. Prijavljenih je bilo nekaj manj kot 130 tekmovalnih parov, kar je pomenilo, da je tekmo lahko sodila le ena sodnica in sicer ga. Ivana Kirik.

Priprave na tekmo so pod okriljem vodje prireditve Mateja Anžurja intenzivno potekale že mesece prej, dan pred tekmo pa smo člani poskrbeli še za zadnje detajle in bili v soboto že pred 7. uro v nizkem štartu za izvedbo še ene odlične tekme. Prijave so se odprle od 7.30 ure in potekale hitro in brez težav. Tekmovalci so se razveselili jutranje kavice in kljub tekmovalni tremi uživali v prelepem jutru. Ob 8.30 uri se je začel ogled parkurja in ob 8.45 prvi start – J1. V času tekov kategorij A1 in A2 je potekal tudi srečelov, ki je požel ogromno pohval in navdušenja nad dobitki.  Prizorišče sta popestrili tudi stojnici, in sicer stojnica z igračami in opremo za pse KAI dog equipment ter stojnica z izdelki PowAir. Farmina pa je s promocijo hrane za pse poskrbela za pasje želodčke. Veseli smo, da je tekmovanje privabilo tudi precej obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali potek tekme, predvsem otroci pa so z navdušenjem opazovali in tudi pocrkljali naše kosmatince. Po burnem dopoldanskem dogajanju je ob 12:30 uri sledila podelitev nagrad prvim trem najboljšim tekmovalnim parom v vsaki težavni stopnji ter kategoriji (small, medium, large). Medtem je tehnična ekipa že pridno postavljala parkur za kategorijo A3. Sledil je ogled in ob 13:00 uri start tekmovalcev v kategoriji A3. Sonce se je že pošteno ogrelo in v pravih poletnih temperaturah smo nadaljevali s tekmovanjem. Tekmovalci in obiskovalci so žejo in lakoto potešili »pr Tački«, kjer so gostinci zopet poskrbeli za slastno jedačo in super ohlajeno pijačo. Tekma se je odvijala kot po maslu, za kar gre zahvala pridni in ažurni tehnični ekipi, ki je poskrbela, da so bili parkurji postavljeni kar se da hitro. Tekmovanje se je tako zaključilo še pred predvidenim časom! Glede na »pasjo« vročino smo bili s tem vsekakor vsi zelo zadovoljni. Člani smo pohiteli s pospravljanjem tekmovalnega prostora, medtem pa so se podelile še nagrade za vse kategorije v A3 ter zahvala sodnici, ki je pripravila super parkurje in izpeljala odlično tekmo.

Veseli smo, da smo tudi letos izpeljali super agility tekmo, ki so jo pohvalili tako tekmovalci kot obiskovalci in tudi sodnica. Vsekakor gre za to zahvala vodji Mateju Anžurju ter celotni sekciji za agility, ki je s skupnimi močmi splanirala in organizirala dogodek, ter seveda tudi ostalim članom Kinološkega društva, ki so prijazno priskočili na pomoč. S pozitivnimi komentarji tekmovalcev, z mahajočimi repki kosmatincev in nasmejano ekipo je ves trud poplačan.

Rezultati tekme so na voljo na povezavi: .:KLIK:.

Zapisala: Tina Jerman

Podobni prispevki